Äntligen! Äntligen har jag kommit på det perfekta höstiga "till-soppan-brödet". Lätt att göra och passar perfekt till soppa! Jag gjorde endast en limpa för det var allt vi behövde, och det blir ju en enklare deg att jobba med som passar perfekt i brödformen! God smak och saftigt!
 
 
Havrebröd med morot och solrosfrön
1 limpa
 
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
0,75 dl solrosfrön
1 liten morot
2 dl havregryn
1 msk ljus sirap
2 dl siktat rågmjöl
ca 3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
 
1. Lös ut jästen med 0,5 dl ljummet vatten. Tillsätt resten av vattnet. 
2. Riv en morot och blanda i. Tillsätt sirap, salt, solrosfrön och havregryn. Blanda. 
3. Tillsätt rågmjöl och sedan nästan allt vetemjöl (i slutet tillsätter du lite i taget tills degen får en bra konsistens, dvs lite åt det klibbiga hållet med det ska kunna gå att knåda senare). 
4. Låt jäsa övertäckt av en jäsduk i ca 1 h. 
5. Ta upp på mjölat bakbord och knåda. Forma till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper i. Låt jäsa i ytterligare 1 h. När det är 30 min kvar sätt på ugnen på 200 grader
6. Pensla med vatten och strö på lite havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Vill du ha hård skorpa tar du ur brödet ur formen direkt och låter svalna på galler, vill du ha lite mjukare kan du låta det svalna i formen. 
 
 
 
 
bröd till soppa, havrebröd, höstigt bröd, morot i bröd, morotsbröd,

12 kommentarer

rebecka

21 Oct 2014 08:39

Detta får jag prova! Ser galet gott ut!

Marie Bergman - Om livet på Cypern

21 Oct 2014 10:57

Mumsigt =)

Robex Lundgren

21 Oct 2014 11:32

mums

Annellisaa

21 Oct 2014 18:49

Låter jätte gott

Anna [foto]

21 Oct 2014 19:38

Måste testas :) Tack för tipset!

Emmelie

21 Oct 2014 21:13

Så gott, morot blir ju ofta väldigt trevligt i bröd :-D

Paulina Suonvieri

21 Oct 2014 22:02

Mums! Jag älskar morot i bröd!

//hundredkitchenstories.blogg.se

natalie

22 Oct 2014 08:55

Åh vad gott!!

Sussi

22 Oct 2014 09:28

Men v ad gott. Längesen jag åt bröd nu. Men satan vad sugen jag blev nu.

Jenny

22 Oct 2014 09:38

Det här brödet måste jag prova, såg riktigt gott ut!

Tess

22 Oct 2014 12:08

Men åh, vad gott! :D Kram

joe

22 Oct 2014 13:37

Ser läckert ut!

Kommentera

Publiceras ej