Pizzabullar är verkligen det perfekta mellanmålet och picknick-mat! Och nu snackar vi inte pizzabullar med ketchup och bakpulver utan med hemgjord tomatsås och kvalité-ost. Perfekt nu till våren!
 
 
 
Ca 30 st
 
Bulldeg
50 gram jäst
5 dl mjölk
11 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 tsk salt
50 gram smör
 
Tomatsås

400 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
0,5-1 röd lök
1 msk olja
2 msk smör
2 msk tomarpuré
oregano
 
fyllning

200 gram ost (välj en smakrik ost som du gillar)
200 gram skinka (välj en god skinka med bra kvalité!)
 
ägg
oregano
 
1. värm mjölken till 37 grader. Lös upp lite av jästen tillsammans med mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken. Blanda i större delen av mjölet och salt. Tillsätt därefter smöret i kuber. Knåda/ha i bakmaskin tills degen har en bra konsistens. 
2. Lägg under bakduk och låt jäsa i 45 minuter. Under tiden fortsätter du med tomatsåsen samt fyllningen. 
3. Hacka lök och vitlök och fräs i  lite olja. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt koka i ca 15 minuter. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt+peppar samt rör ner smöret. 
4. Skär skinkan i små delar och riv osten. Blanda samman. 
5. När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet. Knåda igenom den och dela den därefter i 2 delar. Kavla ut ena delen till en kvadrat, degen skall vara ganska tunn. Bred ut hälften av tomatsåsen och sprinkla över hälften av fyllningen. Rulla ihop. Skär med en kniv tunna puckar (ca 0,5 cm) och lägg på bakplåtspapper på plåt. Gör lika dant med andra delen. 
6. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 
7. Vispa ägget och pensla bullarna. Strö på lite oregano som strössel. Baka i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Godast är de att äta lite ljumna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bästa pizzabullarna, bästa receptet på pizzabullar, lyxiga pizzabullar, picknick, pizzabullar,
Här kommer ett lite anorlunda recept på en asiatisk pesto. Peston lägger man på en laxsida och sen bakar i ugnen. Ett kul sätt att använda lax! Serveras med ris och lite asiatisk cole slaw!
 
Asiatisk pesto på lax. 4 personer
 
600 gram färsk laxsida
1/2 spansk peppar/chili
färsk ingefära (en bit, ca 15 gram)
2 vitlöksklyftor
100 gram jordnötter
1 dm purjolök
saft från en lime
1 msk fisksås
1 knippe thaibasilika alt koriander (om du inte får tag på thaibasilika och inte gillar koriander kör utan!)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienserna (ej lax) till lagom storlek i matberedare. 
2. Täck laxen med peston. Kör i ugnen tills laxen har en innetemperatur på 52 grader. Tar ca 30-40 minuter. 
 
Servera med ris och lite asiatisk cole slaw (riven vitkål+riven morot+saft från 1lime+ 1 msk fisksås, 1 tsk socker + 0,5 tsk sambal olek + 1 hackad vitlök)
 
Bilderna blev inte så bra, men gott var det!
 
 
 
 
 
 
asiatisk lax, asiatisk pesto,