Jag brukar inte göra brownies så ofta, för jag tycker att de ofta blir torra och tråkiga. Men i helgen gjorde jag en så jäkla bra brownie! Jag hade ingen mörk choklad så jag fick faktiskt ta riktigt mycket kakao. För att få en liten krämighet tillsatte jag också lite sirap. Den blev så jäkla god, jag blev riktigt förvånad över hur bra den blev!
 
 
 
VI serverade den med lite glass och hemmagjord kolasås, recept på såsen kommer lite senare! Jag la smeten i en brödform, då blev det en lagom tjocklek, men vill ni göra i en vanlig ugnsform rekommenderar jag att dubblera receptet.
 
 
 
Brownie
ca 6 stora mättande bitar!
 
120 gram smör
2,75 dl råsocker
0,25 dl sirap
1 dl kakao
0,5 dl vetemjöl
3 ägg
2 nävar nötter
80 gram vit choklad
1 krm salt
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smöret, sockret och sirap (tips, ös först i en dl socker och därefter häll upp 0,75 ml socker och fyll på med sirap tills dl-måttet är fullt!)
2. blanda i kakao, salt och ägg, rör runt så allt löser sig. Tillsätt 2 nävar nötter (jjag köpte lösviktsnötter en blandning av hasselnöt, pecan, cashew, jordnötter saltade och rostade, riktigt bra!)
3. Tillsätt nötterna och chokladen (dela den i grova bitar). 
4. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och lägg i smeten. Sätt i mitten av ugnen i 30 min (i min ugn var den färdig då, men stick en sticka/gaffel efter 25 och ha koll på den så den inte blir för torr!).
 
Var inte orolig om det när du tar ut den ser lite "fettigt" ut, det kommer försvinna efter några minuter och den blir saftig och god. Ställ i kylskåpet, den blir bättre om den får stå någon dag!
 
 
Jag serverade med glass, kolasås och lite flingsalt!
 
brownie, bästa brownie recept, saftig brownie,
Dagarna innan och efter kanelbullens dag riktigt exploderade besökarantalet till min blogg, 15 gånger fler besökare per dag! Och självklart var ju det för att jag har ett riktigt bra kanelbullerecept! Det är jag riktigt stolt över för det blir alltid ett bra resultat, och det är ett enkelt ganska klassiskt bullrecept. Men jag känner att kardemummabullen kommer lite i skymundan, det finns ju inte en kardemummabullens dag, vilket jag tycker det borde finnas! Så nu bestämmer jag att idag är det kardemummabullens dag!
 
 
 
Och vill ni fira den hittar ni ett superbra recept på det här. Jag blir alltid förvånad varje gång jag gör mina kardemummabullar, för de är så fantastiskt goda!
 
 
 
 
Farinsockret ger dem en liten antydan till kolasmak, och nymalen kardemumma är ju fantastiskt. Om du har lite ont om tid kan du istället för att göra kalljäsning som i receptet på dessa kardemummabullarna kan du ta vetedegen från mitt kanelbullerecept, men fyllningen från kardemummabullereceptet! 
 
 
bästa kardemummabullarna, goda kardemummabullar, godaste fyllningen kardemummabullar, kardemummabullar, kardemummabullens dag,
Jag har en tendens att när jag väl börjat göra något kasta mig in i det ordentligt. Som när jag precis lärt mig baka cupcakes, då gjorde jag det flera gånger i veckan! I somras skulle jag göra 6 st haklappar till min dotter, tänkte det var kul att sy egna istället för att köpa, för då får man ju bestämma färg etc helt själv. Hade inte sytt sen syslöjden i skolan, men det blev riktigt bra!
 
 
Så det resulterade i att jag åkte och köpte mer vaxdukar och sydde och sydde och tillslut hade jag gjort 45 haklappar. VAD SKA MAN MED 45 HAKLAPPAR TILL???? Men fina blev dem iallfall. Jag har valt bra vaxdukar (dvs lite dyrare och utan farliga ämnen) och gillar när de är lite retro-lika. Här kommer ett  urval!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och ikväll blir det pulled pork i hamburgerbröd med min hemmagjorda barbequesås, kommer bli riktigt gott. Recept på pulled pork hittar ni här.
 
Pulled pork in the making!
 
Sen vill jag slå ett slag för mitt recept på hamburgerbröd, det är riktigt bra. Oftast tycker jag att bröden man gör själv blir så kompakta och mer som frallor, men inte detta! Receptet på mina hamburgerbröd finner ni här.
 
 
 
Detta är riktigt bra fredagsmat, fast man måste förbereda i god tid innan. Min man är pappaledig så det är han som har gjort köttet (och han valde att ha ugnen på 100 grader och låta det stå inne lite längre, blev riktigt bra!).