Min man älskar lakrits och skulle kunna äta turkisk peppar till frukost, lunch och middag om han hade fått. Så i år fick han göra lakritskola när vi julbakade och det blev riktigt bra! 
 
 
Lakritskola
 

1,5 dl socker
1,5 dl grädde
2 msk kakao
1 krm salt
1 msk smör
1 påse turkisk peppar
 
1. Blanda alla ingredienserna  utom smöret i en kastrull och låt småputtra i ca 20 min. Därefter gör du kultestet men jämna mellanrum (droppar lite kola i ett glas med iskallt vatten, smaka sedan på kolan och känn efter hur konsistensen är!) tills du har en bra konsistens.
2. När du är nöjd med konsistensen tillsätt smöret, rör om och häll i en form men bakplåtspapper. Formen behöver inte alls vara stor, för att få en lagom tjocklek så är nog 20x10 cm ungefär lagom.
3. Klipp därefter med sax när kolan stelnat lagom stora bitar. Vi packade sen in kolan i smörpapper.  
 
 
 
 
 
 
 
lakritskola, turkisk peppar,

Kommentera

Publiceras ej