Detta är en tryffel med sting som är väldigt enkel att göra, och ser proffsig ut!
 
 
 
Chilitryffel med chipotlesalt

12-15 st
 
100 gram mörk choklad (satsa på 70 %)
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk honung
1 dl grädde
20 gram smör
chipotleflingsalt (du kan ta vanligt flingsalt också)
 
1. Blanda grädde och chiliflakes i en kastrull. Låt puttra upp och dra i 5 min. Sila därefter bort chilin och häll tillbaka grädden i kastrullen men låt den inte stå på plattan. 
2. Tillsätt hackad choklad och honung och rör om tills chokladen smält. Tillsätt därefter smöret och rör tills du har en fin massa. 
3. Ställ i kylskåpet tills chokladblandningen stelnat. Nu kan du välja att antingen rulla smeten till bollar som du sedan rullar i kakao eller spritsa ut smeten som jag gjorde. Toppa med flingsalt/chipotleflingsalt. Förvara i kylskåp.
 
 
 
chilitryffel, chipotle och choklad, enkel tryffel, tryffel med chiliflakes,

1 kommentarer

Elin Magnusson

06 Dec 2014 12:50

hmm, jag är inte så förstjust i chili och choklad, men dom blev väldigt fina, bra idé att spritsa dom ^^

Svar: Ja det sparar lite tid att spritsa! Och så blir det lite mer spännande med chili och choklad!
Mrs Mia Wallace

Kommentera

Publiceras ej