Min man älskar lakrits och skulle kunna äta turkisk peppar till frukost, lunch och middag om han hade fått. Så i år fick han göra lakritskola när vi julbakade och det blev riktigt bra! 
 
 
Lakritskola
 

1,5 dl socker
1,5 dl grädde
2 msk kakao
1 krm salt
1 msk smör
1 påse turkisk peppar
 
1. Blanda alla ingredienserna  utom smöret i en kastrull och låt småputtra i ca 20 min. Därefter gör du kultestet men jämna mellanrum (droppar lite kola i ett glas med iskallt vatten, smaka sedan på kolan och känn efter hur konsistensen är!) tills du har en bra konsistens.
2. När du är nöjd med konsistensen tillsätt smöret, rör om och häll i en form men bakplåtspapper. Formen behöver inte alls vara stor, för att få en lagom tjocklek så är nog 20x10 cm ungefär lagom.
3. Klipp därefter med sax när kolan stelnat lagom stora bitar. Vi packade sen in kolan i smörpapper.  
 
 
 
 
 
 
 
lakritskola, turkisk peppar,
Min absoluta favorit på julgodisbordet! Och det bästa är att man slänger i det som man gillar allra mest! Det enda dåliga men rocky road är att den tar slut så snabbt! O
 
 
Rocky road
 

500 gram choklad (här brukar jag blanda mjölkchoklad och mörk choklad)
1,5-2 dl jordnötter
1,5 dl små marshmallows
0,5-1 pkt dumlekola
 
1. Dela dumlekolorna i hälften och lägg dumle, jordnötter och marshmallows i en bunke. 
2. Smält chokladen (jag brukar faktiskt här smälta chokladen i omgångar i mikron!)
3. Blanda i chokladen i nötmixen. Rör om och lägg på ett bakplåtspapper. Låt stelna. Skär upp i fina fyrkanter.
 
 
 
Cake pops är väldigt enkelt att göra, och ser väldigt fina ut! Och barnen älskar dem! Inför lite julmys i söndags gjorde jag röda och gröna cake pops och de var väldigt uppskattade. 
 
 
För mer info om hur man gör cake pops kan ni titta här
 
Jag tog nu 1/2 burk pepparkakor (hade inte hunnit gör egna) och sen mixar jag dem i en matberedare. Tillsätter därefter 1 msk philadelphiaost, mixar lite till och kollar konsistensen. Så fortsätter jag så tills jag får en "smet" som precis går att rulla till bollar. 
 
Det blev 16 bollar. Jag rullar dem hårt så de inte smulas sönder. Sedan smälter jag lite candymelt och doppar ner pinnen i candy melt och sen sticker ner den i en boll. Låt kylas ner i kylskåp ca 30 min innan du täcker dem med candy melt och dekorationer. I mitt tidigare inlägg står det lite om candy melt, var du kan köpa det osv. Man kan också använda sig av choklad, men det kan vara lite svårare att få riktigt bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär såg julmyset ut. Sticky-buns, glögg, praliner, chilitryffel, lakritskola och cake pops! 
 
 
 
Ja julgranen har redan åkt upp! Men vi åker till småland 19e december, så för att vi ska hinna njuta av den fick den komma upp lite tidigare! Håll utkik för fler "juliga" recept, jag har några till på lager!
 
cake pop jul, cake pops, pepparkaks cake pop,