Perfekt fredagsmat! Grymt gott och väldigt lätt!
 
 
2 personer
 
torskrygg ca 200-400 gram
1/2-1 blomkålshuvud (är det väldigt stort räcker som sagt ett halv!)
25 gram smör
3 skivor prosciutto
2 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1/2 dl salt
1 pkt/kruka dill
1/2 dl olja
citron
 
1. Blanda vatten och salt. Låg fisken ligga i 40 min. 
2. Dela blomkålen och lägg den i en gryta. Häll på grädden och grönsakstärningen, tillsätt vatten så att blomkålen är nästan helt täckt. Låt koka tills det blir mjukt, ca 15 min. 
3. Lägg prosiutto på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i ugnen, 175 grader, ca 10 min (håll koll så det inte bränns). Låt svalna på plåten. 
4.  Ta upp fisken och torka av. Stek i panna i smör , några minuter på varje sida.
 
 
5. Häll av blomkålsvätskan i en behållare. Mixa blomkålen, tillsätt vätska som den blir för stabbig. Blomkålen ska nu vara en slät puré. Tillsätt salt och peppar. 
6. Lägg smöret i en kastrull och låt smälta och puttra på svag värme tills det börja lukta lite knäckigt och smöret börjar bli brunt. Ta av från plattan.
7. Mixa oljan med hälften av dillen. 
8. Montera: lägg blomkålspuré i botten. Lägg på fisk och prosciutto. Ringla över smör och dillolja och avsluta med lite citron, salt och peppar.
 
 
 
 

1 kommentarer

Anse Enoksson

11 Nov 2014 21:11

Ser fantastisk gott ut. Ser fram emot att avsmaka detta.Kram

Svar: Tack för inspirationen!
Mrs Mia Wallace

Kommentera

Publiceras ej