Detta är en riktigt god och fräsch sallad som passar perfekt en varm sommardag. 
 
 
 
4 port
 
100 gram glasnudlar
3 morötter
0,5 gurka
10-15  sockerärtor (1 pkt)
1 röd paprika
0,5 isbergssallad
250 gram rostbiff
3 salladslökar
sesamfrön
2 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
3 msk fisksås
1 tsk honung
1 chili
2 msk risvinäger
1 lime
2 msk rapsolja
2 msk vatten
1 tsk sesamolja
 
1. Blanda hackad vitlök, ingefära, hackad chili, fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja vatten coh sesamolja. Blanda. 
2. Tillaga nudlarna. Klipp sönder dem lite så de inte blir så långa. Skölj i kallt vatten tills de blir kalla. Strimla köttet. Skala morötterna och skär i små smala stavar. Strimla gurka, paprika, sockerärtor och sallad. Skiva salladslöken. Blanda ihop allt. Häll över dressingen. Strö över cashewnötter och sesamfrön 
 
 
Håller bra i matlåda till dagen efter!
lime, vietnamesiskt,

Kommentera

Publiceras ej