När det är så varmt som det är ute nu är man inte alltid sugen på att äta lunch. Men här kommer ett recept på en supergod kall paprikasoppa ( snäppet bättre än gazpacho). Inspirationen till recetet är inhämtat från ett recept på ljummen paprikasoppa från Linas matkasse, men som vanligt har jag modifierat och tycker mig ha förbättrat det lite! Och när det är så här varmt ute vill man ha den KALL! Jag köper Fontanas inlagda grillade paprika, det är ett bra märke när det gäller paprika, fetaost etc. 
 
 
4 port
 
4 röda paprikor
1/2 burk inlagd grillad paprika
1 gurka
2 tomater
2 tsk sambal olek
1 vitlök
1/2 purjulök
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt 
peppar
 
1. Kärna ur och dela paprikorna. Rosta i 250 grader i ugnen med lite olja på i ca 15-20 min (ska få lite färg). Låt svalna
 
 
2. Skiva 1/2 gurka, tomat och den inlagda paprikan. Pressa i vitlöken. Blanda i resten av ingredienserna inklusive den ugnsrostade paprikan. 
3. Mixa med stavmixer (alt i mixer) tills det blir en hyfsat slät soppa. 
4. Hacka resten av gurkan samt ansa purjolöken. Servera som tillbehör i soppan. 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Bella

28 Jul 2014 17:33

Mums!

Kommentera

Publiceras ej