Jag är inte så förtjust i fryst cheesecake för den blir alltid så isig och trots att den står framme hur länge som helst i rumstemperatur innan servering är den alltid stenhård när man ska skära upp den! Men detta receptet var verkligen super, luftig och inte isigt och gick att skära upp direkt från frysen!
 
4 ägg
2 dl socker
400 gram philadelphia
3 dl vispgrädde
10 digestivekex
1-2 dl koncentrerad flädersaft (beror på hur stark du vill ha den)
 
1. Smula ner kexen i botten på formen. 
2. Skilj äggulor och äggvitor. Vispa äggulor med sockret pösigt. 
3. Blanda osten med äggsmeten (går att vispa). Häll därefter i smaksättningen, i detta fallet flädersaften, vispa. 
4. Vispa grädden. Vänd ner i smeten.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum, vänd ner i smeten.
6. Häll i formen och ställ in i frysen minst 5 h. 
 
 

 
 
 
cheesecake, flädercheesecake,

Kommentera

Publiceras ej