Första inlägget, och jag måste börja med något storlaget. Eftersom det just nu är väldigt populärt med cake pops tillägnar jag första kapitlet till just detta. Gjorde mina första cake pops för några veckor sedan till min dotters dop (där det blev ett dessertbord i pastellfärger). Generellt kan man säga att cake pops är kaka som är söndersmulad, blandad med något geggigt till en massa som man sedan rullar till bollar och doppar i choklad.
 
 
Jag gjorde två smaker, oreos och hallon. Oreos var överlägset godast, och finast. Man kan doppa i choklad med absolut smidigast är candy melts. Det är lätt att smälta och när det stelnar blir det lika hårt som innan man smälte det, dvs man slipper att temperera som man måste göra med choklad för att få ett bra resultat. Candy melts köper du på panduro eller beställer online (jag beställer via strosselochannat.se
 
Oreo-cake pops ca 15
 
1 pkt oreo cookies
2 msk philadelphiaost
candy melts
 
1. Mixa oreo-kakorna i en mixer tills det smular sig. Blanda i philadelphiaost (här känner du efter själv vad som är lagom, det ska gå att rulla dem till bollar utan att de går sönder, men heller inte bli för kletigt).
2. Rulla små bollar av smeten (inte större än en 5-krona). Smält lite candymelt. Doppa pinnen 0,5 cm i candymelts och tryck sakta ner den i en boll till ungefär mitten.
 
3. Låt stå i kylskåpet i ca 30 min. 
4. Smält candy melts. För att få snyggast resultat håll i pinnen och sänk ner bollen, därefter luta cake popen åt olika håll (dvs snurra inte eller rör runt, risken finns då att du tappar dina cake pops). Garnera med ev strössel. 
 
Man kan antingen ställa cake popsen med pinnarna i en burk med socker alt låter man cake popen vara nedåt med pinnen upp, det är valfritt!
 
Cake pops-tips
1. Använd candy melts för bästa resultat
2. Vill du göra cake popsen någon dag innan går det bra, men förvara inte i kylskåp, då finns risken att det blir kondens på dem. 
3. Lägg ner lite tid på att få dem snygga. Doppa ner dem i candy melts, luta cake popen åt olika håll, ta upp och låt rinna av samtidigt som du snurrar. Här är en bra video som är bra att titta på innan. https://www.youtube.com/watch?v=JpIifr0VOxY
 
Oreo Cake Pops
 
 
 
Valde att doppa i lite strössel och placera dem i burkar med socker i som bilden ovan samt stående med pinnen uppåt. 
 
Dessertbord
Litet dessertbord med oreo cake pops,  hallon-cake pops. Chokladbollar med färgad cocos. Blåbärscupcakes med limefrostning samt kardemummabullar. Kardemummabullarna är de bästa som finns, recept kommer senare. 
 
I helgen är det dop för en kompis lilla Hilda och jag har lovat att baka. Då blir det cake pops i tre smaker (choklad-lakrits, oreo och choklad-kaffe). Recept och bilder kommer senare!
 
 
 

1 kommentarer

Cecilia

02 Jul 2014 22:52

Härliga bilder! Blir att testa till helgen!

Kommentera

Publiceras ej