Ikväll gjorde jag faktiskt riktigt lyckad frozen yoghurt med passionsfruktssmak. Frozen yoghurt är riktigt smaskigt, och man kan göra det till en ganska nyttig efterrätt (dvs inget tillsatt socker) men då blir det ganska syrligt. Om man gör det lite mer som en sorbet (dvs med sockerlag) blir det himmelst gott och bra konsistens. Det förutsätter dock att man har en glassmaskin. 
 
Frozen yoghurt med passionsfrukt

6 port
 
150 gram socker
1 tsk honung
saften från 1/2 lime
2 passionsfrukter
500 gram turkisk yoghurt (gärna 10 %)
1,5 dl vatten
 
1. Blanda socker, honung och vatten i en kastrull. Koka upp. Ta av från plattan och låt svalna. 
2. Tillsätt lime och yoghurt. Vispa så allt blandas och häll i glassmaskin, kör tills det fått bra konsistens. 
 
Mangosås

1 färsk mango
1 dl vatten
1 dl socker
saften från 1/2 lime
 
1. Mixa mangon i en mixer till en pure. 
2. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Mixa med stavmixer. Låt svalna. 
 
 
Detta blev en fräsch och väldigt god dessert som passar såväl en varm sommardag som efter en höstig chiligryta.  Riktigt god och söt smak på yoghurten, bästa frozen yoghurt jag gjort!
 
 
frozen yogurt, godaste frozen yogurt, mango, passionsfrukt,