Detta är som en kladdkaka fast med superenkel och god kaffeglasyr, kommer garanterat imponera på gästerna! 
 
Kakan
 
2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
8 msk kakao
1,5 dl mjöl
100 gram smör
 
1. Smält smöret. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Smör och bröa en form (springform är bäst, jag använde en 24 cm). Häll i smeten. Bred ut så den ligger jämt i formen. 
2. Baka i 200 grader i ca 15-20 min. 
 
Glasyr
100 gram smör
2 tsk vetemjöl
0,75 dl socker
1 dl kakao
1 msk espressopulver (alt 2 msk starkt kaffe, här får man smaka av lite)
1 dl mjölk
1 dl grädde
 
1. Smält smöret i kastrullen. Tillsätt resten av ingredienserna. Har du inte espressopulver kan du ta starkt kaffe, smaka av för att få rätt kaffestyrka. Om du får tillsätta mycket kaffe (vätska) kan du ta en extra tsk mjöl. 
2. Låt koka upp under omrörning, därefter småputtra i ca 5 min, glöm inte att röra.  När glasyren svalnat lite kan du breda på den på kakan. Servera med grädde, glass, eller bara som den är!
 
 
 
chokladkaka, kaffeglasyr,

1 kommentarer

Elin Bergman

20 Aug 2014 10:05

Gött!!!

Kommentera

Publiceras ej