Jag har testat att försöka göra naanbröd ganska många gånger och tycker nu att detta receptet är hyfsat lätt, ganska likt och smakar gott. Sen kanske det inte är ett äkta indiskt naanbröd, men ett bra försvenskat alternativ som smakar väldigt gott!
 
 
 
 
 
Naanbröd (ca 6 st)
1/4 pkt jäst
2 dl vatten
1 tsk salt
3 msk naturell yoghurt
5 dl vetemjöl
2 tsk honung
smör
flingsalt
 
1. Lös upp jästen i vattnet (37 grader). Tillsätt salt, yoguhrt och honung. Rör ner vetemjölet. Konsistensen skall vara lite lösare än vanlig deg, dvs det ska kleta lite på fingrarna om du tar på den. 
2. Låt jäsa under bakduk i 2-4 h. 
3. Mjöla ett bakbord med mycket vetemjöl. Ta ca 1/5 del av degen (som nu har massor med luftbubblor och är lite kletig). Jag tog med en sked. Lägg på bakbordet. Strö lite mjöl på och platta ut till en tunnare skiva (försök att få brödets tjocklek så jämn som möjligt). 
4. Hetta upp en panna. Lägg på brödet och stek tills det får lite färg, ca 3 minuter och vänd därefter och stek ungefär lika länge. Lägg därefter brödet på tallrik, pensla med smält smör och strö på lite flingsalt. Upprepa sedan tills degen tar slut, jag fick 6 ungefär lika stora naanbröd.
 
naanbröd,

Kommentera

Publiceras ej