Tekakor är något som jag inte brukar göra, men herregud vad gott det är när man gör själv! Detta receptet ger väldigt goda, saftiga och otroligt fluffiga tekakor. Hemligheten är som vanligt SMÖR!!!!
 
 
Tekakor
ca 20 st
 
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl
150 gra rumsvarmt smör
1 tsk salt
 
 
1. Värm upp mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt 1 dl av mjölken. Blanda ut tills jästen löst sig och tillsätt sedan resten av mjölken. 
2. Lägg i salt, äggula, honung, ca 12 dl mjöl och smöret i kuber.
3. Arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs i 45 minuter under bakduk. 
4. Ta upp degen på bakbord och knåda. Dela i 20 delar och forma till bullar. Kavla ut dem (här kan du kavla så de blir ganska platta för de växer i ugnen och risken finns annars att de mest ser ut som vanliga frallor om man inte kavlat dem platta). Nagga med gaffel. Låt jäsa i 30 minuter. 
5. Sätt ugnen på 250 grader. Baka i mitten av ugnen 8-10 min
 
 
 
 
fluffiga tekakor, tekakor,

Kommentera

Publiceras ej