BIscotti och väldigt enkelt, ser väldigt lyxigt ut och är supergott! Sen går det att variera i oändlighet. Jag gillar inte när de är för söta, men gör ni det så tillsätt lite extra socker. Lagom till juletid blev det med saffran och mandel där jag har rostat mandeln för att få lite bättre smak!
 
 
 
 
 
Biscotti med saffran och rostade mandlar 
 
50 gram smör
0,5 gram saffran
0,5-1 dl mandel
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
 
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffranen. Rör ner ägget. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Rosta mandeln i en stekpanna tills den börja få lite yta. Ta bort från plattan. 
3. Blanda de torra ingredienserna och mandeln och tillsätt smörblandningen. Rör om. 
4. Forma på en plåt med bakplåtspapper på en 40-50 cm lång länga. Du behöver inte platta ut den och forma den till den formen som du vill att att din biscotti ska ha, den kommer sjunka ut när du baka den. Sätt i mitten av ugnen i 25 minuter. 
5. Ta ut plåten och skär upp längan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem med en av skärsidorna neråt och ställ i ugnen 125 grader i 15 min. Ta ut och låt svalna!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej