Vårens första rabarber är söta och fina och oftast får man inte tillräckligt för att göra en stor paj, men några muffins kan man alltid skrapa ihop till. Dessa muffins blir otroligt saftiga men också krispiga på toppen, riktigt goda!

Rabarbermuffins med smuldeg
muffinsmet
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
175 gram smör
2 dl strösocker
3 ägg
1,25 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
fyllning
4-5 smala stänger rabarber
1 msk råsocker
1-2 msk potatismjöl
0,5 tsk vaniljpulver
smuldeg
25 gram smör
3-4 msk vetemjöl
2 msk råsocker
2 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader (160 om du kör varmluft)
2. Vispa smör och socker pösigt. Blanda ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen i en skål.Blanda mjölk och vinäger i en annan. Tillsätt i omgångar lite mjölkblandning och lite torr blandning till socker/fett-blandningen.
4. Lägg smeten i en plastpåse (typ 3-liters) och klipp ett litet hål i ena hörnet. Spritsa sen ut smet i muffinsformarna (blir ca 12-14 muffins), lite mer än hälften.
5. Skala och skiva rabarberna. Blanda med socker, potatismjöl och vanlijpulver. Fördela blandningen i muffinsformarna.
6. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen, se till att den smula sig. Om den blir lite lös tillsätt mer mjöl. Strössla över muffinsne.
7. Baka i ugnen i ca 20 min och tills de fått fin färg.

rabarber,
rabarbermuffins,