Att göra egna nachochips är både enkelt, nyttigare och imponerar på gästerna. Det kan vara skönt att veta vad chipsen innehåller och få lite variation till nachochipse som alla smakar samma. Detta är ett försvenskat recept, dvs det innehåller även vetemjöl, men också majsmjöl. Det finns lite olika majsmjöl att välja mellan, men välj det som är mest finmalt. 
 
 
Nachochips 
motsvarande 1 påse!
 
1 dl vatten
1,5 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1,75 dl majsmjöl
salt
 
1. Blanda alla ingredienserna till en fin deg. Delar i 8 delar. 
2. Kavla ut en del till en tunn rund kaka. Salta på ytan och kavla in saltet. Stek i torr panna några minuter på varje sida (tills det får lite färg). 
3. Dela kakan direkt med en kniv till små trekanter. Låt svalna (och då stelnar de också och blir hårda, om de fortfarande är lite mjuka kan du baka dem ytterligare lite i ugnen 150 grader några minuter!). 
 
 
 
hemmagjorda nachochips, majsmjöl, nyttiga nachochips,

1 kommentarer

Susanna Maria J

14 Sep 2014 09:08

Så gott ;)

Kommentera

Publiceras ej