Fisk som är gott tillagad är fantastiskt gott, men oftast väljer jag bort fisk för jag tycker det är svårt att få det riktigt bra. Har däremot hittat ett ganska bra sätt att göra röding på som inte är särskilt komplicerat men resultatet blir fräscht och ganska nyttigt. 
 
 
Folieinbakad röding med körsbärstomater, dill och citron
2 pers
 
2 rödingfileér (med skinnsida)
1 citron
1 kruka dill
ca  10 körsbärstomater
2 salladslökar
2 msk vitt vin
smör
olivolja
salt 
peppar
 
 
1. Lägg rödingarna på varsin foliesida med skinnsidan ner. Salta och peppra. Dra med en osthyvel på smöret och täck varje filé med ca 3 skivor smör. 
2. Lägg några dillkvistar på varje file. 
3. Dela körsbärstomaterna och fördela dem jämt på fisken. Hacka salladslöken och lägg på fisken. Droppa över olivolja, vitt vin, och rikligt med salt och peppar. Skiva citronen och lägg skivorna på fisken. Avsluta med ytterligare någon kvist dill. 
4. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen i 200 grader i ca 15 min (tills fisken precis är genombakad). 
 


 
Servera med tex pressad potatis. I botten av foliepaketet finns och en smaskig "sås" som man verkligen ska se till att äta!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej