Jag älskar mexikansk mat, och gör inte ofta "svenne-tacos" utan gillar att göra egen kryddning, egna salsor har ofta i bönor. Detta är en av mina favoritburritos med ris, kidneybönor och kyckling. Tänk efter när ni rullar burriton att använda stora tortillas och att rulla hårt, titta gärna på denna videon innan https://www.youtube.com/watch?v=sdfSycxT5qQ&spfreload=10
 
 
 
Kycklingburrito 2 personer
 

1 kycklingfilé
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm caynnepeppar
1 burk kidneybönor
råris för 2 port
1 tärning hönsbuljong
1 stor tomat
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
saften från 1 lime
1 msk olivolja
2 msk rapsolja
1 tsk socker
1 tsk sambal oelek
1 avokado
creme fraiché 
2 stora tortillas
salt
peppar
 
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med hönsbuljongen. När riset är klart tillsätt 0,25 dl vatten och kidneybönorna och värm upp. 
2. Skär kycklingen i små strimlor. Häll rapsoljan i en stekpanna och häll på paprikapulver, spiskummin och cayennepeppar. Låt puttra i några sekunder och tillsätt därefter kycklingen. Rör om väl tills kycklingen är genomstekt.
 
 
 
3. Hacka vitlök, tomat, rödlök i fina tärningar och blanda tillsammans med olivolja, lime, sambal oelek och socker. Tillsätt avokadon som du har skurit i fina kuber. Salta och peppra. 
 
 
4. Montera nu borriton. Lägg lite av risblandningen i botten, lägg lite av tomatsalsan på. Tillsätt därefter hälften av kycklingen, toppa med lite tomatsalsa och creme fraiche. Rulla ihop. Har du sallad hemma kan du tillsätta det om du vill, och känner du för att ha lite riven ost på passar det också riktigt bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej