För alla er som inte har lärt er att baka bröd (än) kommer här ett superenkelt bröd där man egentligen bara blandar ihop ingredienserna och sätter in i ugnen! Det innehåller bakpulver vilket betyder att det inte behöver jäsa, men håller då inte mer än ca 3 dagar och passar inte att frysa. 
 
5 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter eller mandel
2 dl russin
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl rågmjöl
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
1. Blanda filmjölk och sirap i en bunke och rör sen ner resterande ingredienser i bunken. Blanda väl, degen kommer vara väldigt kletig, men så ska det vara!
2. Ta en brödform (avlång) och lägg i ett bakplåtspapper. Häll sedan degen i formen, strö lite havregryn på och grädda i 200 grader i 45 minuter. 
 
 
Tips:
- Tillsätt 1 msk kanel och du får ett supergott bröd som det räcker att bara ha lite smör på!
- Har du inte hasselnötter, ta valnötter istället, eller dubbla mängden solrosfrön!
- Du kan ha rågflingor eller fiberhavregryn istället för vanliga havregryn som du vill ha det snäppet nyttigare!bakb
- Har du inte grahamsmjöl eller rågmjöl, byt till ngt annat! Det går att variera utifrån vad du har i skafferiet! Men 3 dl    vetemjöl måste du ha i, annars kommer brödet bara falla ihop!
 

Kommentera

Publiceras ej